כיף

ה”כיף” ( או “קיף” בצורות הגייה מסוימות בשפה הערבית), מיוחס בעיקר לתרבות ולאופן הפקת החשיש הנפוץ במדינות ערב, שם במקומות רבים נוהגים לדחוס קלות את האבקה לטובת אחסון ושינוע נוחים יותר. אולם, בניגוד לחשיש הערבי המצוי, הקיף איננו עובר את שלב הדחיסה המדובר, תהליך שיכול לפגום במידת מה בפרופיל של הטריכומות.

למעשה, סוגים רבים של חשיש פרימיטיבי קלאסי עממי כפי שרובנו מכירים הוא בעצם אבקת קיף דחוסה. הדחיסות הזו גורמת לטריכומות להישבר ולהתמזג יחדיו כדי ליצור את חתיכות החשיש המפורסמות אותן אנו רגילים לראות ממדינות כמו מרוקו, לבנון או אפגניסטן.

קיף הוא למעשה הטריכומות הקריסטליות אשר מכסות את התפרחות ואת העלים של צמח הקנאביס בסוף שלב הפריחה.

אותן טריכומות, הן “מחוללי שרף”, את זה אנחנו כבר יודעים, והן מכילות את הקנבינואידים והטרפנים הנחשקים.

הקיף, מכיוון שמדובר למעשה ב”אבקת טרפנים וקנבינואידים” כמעט טהורה, מאוד חזק ועוצמתי לשימוש, ולכן ההמלצה הכללית למטופלים חדשים היא להתחיל עם משהו רגוע ולבחון בהדרגה את אופן ההשפעה.

את הקיף ניתן לצרוך במגוון דרכים: שימוש נפוץ הוא לפזר את האבקה בעדינות מעל התפרחת הגרוסה בתוך ג’וינטים או במקטרת מים, כמו כן ניתן לצרוך אותו באמצעות אידוי באמצעות וופורייזרים ייעודיים, אך צריך לקחת בחשבון שמאחר והקיף מורכב מאבקה דקה הוא ישרף מהר יותר מתפרחת גרוסה רגילה של קנאביס.

השאר את התגובה שלך