יישון

יישון

תהליך היישון בקנאביס בדומה ליישון יין בחביות וגבינות במרתפים, מעניק לצמח הקנאביס את הסיומת המושלמת לריח, הטעם וההשפעה הטובים ביותר. מדובר בלא פחות מאומנות שצריכה להיעשות בקפידה ובתנאים ספציפיים וכל זאת לאורך תקופה היכולה להארך בין שבועיים וגם עד לשנתיים.   תהליך היישון מסייע לשני תהליכים עיקריים אשר קורים בתפרחות לאחר הייבוש.   תחילה – הוא נותן לחיידקים זמן לפרק את כל הכלורופיל שנותר בצמח הנקבה מימיה כצעירה זקופה חיה ומשגשגת. כאמור, כלורופיל מכיל מגנזיום, אשר גורם לטעם לא נעים וחריף.  באמצעות הקצאת זמן לחיידקים לפרק את כל השאריות, הטעם והחוויה משתפרים באופן דרסטי.   ובנוסף – יישון הקנאביס מעניק שליטה רבה יותר על אחוזי הלחות בתפרחות.  ככל שהקנאביס יהיה יבש יותר, כך יהיה חזק יותר וכמו כן בעירתו תהיה אחיזה וחלקה יותר, אולם ככל שקנאביס הופך להיות יבש יתר על המידה, הוא מקבל מבנה שברירי ומתחיל לאבד מטעמו. אדם אשר התנסה מספר פעמים ביישון קנאביס יוכל לשלוט על איזון רמות הלחות, וידע מתי הזמן הטוב ביותר להעביר את הפרחים משלב הייבוש לשלב היישון, ולאחר מכן להביא את התפרחות למצב יבש אידיאלי לצריכה.   על מנת לייבש קנאביס יש להשתמש בצנצנות זכוכית חזקות ואטומות ולמלאן בתפרחות קנאביס יבשות עד לשני שליש מנפחן, דבר אשר יקנה לחיידקים המפרקים את הכלורופיל שבצמח מספיק אוויר כדי לחיות וכמו כן יאפשר זרימת אוויר מעטה מסביב לתפרחות דבר אשר יסייע במניעת היווצרות עובש – ולאחסנן במקום חשוך, בטמפרטורה אשר לא תעלה מעל °20C. אחת לכמה ימים מומלץ לפתוח את הצנצנת, לנער מעט את תפרחות הקנאביס ולסגור שוב את המכסה. חשוב לסגור את המכסה היטב לכל אורך שלב הייבוש, אפשר להשתמש בצנצנות ואקום על מנת להבטיח זאת.

השאר את התגובה שלך